La Târgoviște, start într-un proiect complex pe zona de transport public. Finanțare europeană pentru depou, stații și reabilitare de străzi

Publicitate

Un nou proiect major a debutat la Târgoviște!

Pe lângă autobuzele Mercedes Citaro Hybrid, achiziționate în cadrul unuia dintre cele două proiecte, pe fonduri europene, ce vizează transportul public local, se vor moderniza o serie de străzi și se vor construe un depou și stații de așteptare moderne.

Primele intervenții vizează construirea depoului și a stației de capăt de pe strada Calea Ialomiței, iar lucrările au început astăzi.

„În linii mari, vor fi reabilitate străzi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol I, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), vor fi modernizate stațiile de călători, vor fi construite 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public”, a declarat primarul municipiului, Cristian Stan.

Toate stațiile si mijloacele de transport vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, va fi implementat în plus și un sistem de management flotă, cu aplicații multiple.

Cele 3 stații de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, cel puțin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilități.

Investiția poartă denumirea completă ”Îmbunătăţirea transportului public urban prin achiziţionarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului, modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transport public în Municipiul Târgovişte”, iar valoarea contractului de execuție este de 42.562.374,36 lei, fără TVA.

Așa cum am arătat deja, finanțarea este asigurată din fonduri europene.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!