La Târgoviște, recipienți noi în punctele de precolectare din zona blocurilor, pe culori și inscripționați pe tipuri de deșeuri

Publicitate

La Târgoviște a început dotarea punctelor de precolectare a deșeurilor cu recipienți împărțiți în funcție de categoria de de gunoi rezultat din gospodării.

Colectarea selectivă a gunoiului a demarat oficial în tot județul pe 1 martie, însă există și această etapă premergătoare de distribuire a pubelelor în zonele de case și acum în cartierele de blocuri.

Procesul este unul pentru care s-a lucrat mult și intens, iar după 17 ani, Dâmbovița a reușit să demareze acest lucru.

Totuși, orice efort administrativ va fi minim dacă populația nu conștientizează că nu mai suntem în faza în care să aruncăm totul alandala, fără o minimă protecție asupra mediului.

Tocmai de aceea primarul municipiului, Cristian Stan, adresează rugămintea ”către fiecare dintre dumneavoastră: haideți să arătăm că putem să respectăm un set simplu de reguli, mai ales că fiecare pubelă este inscripționată”.

Vă reamintim că, la finalul lunii februarie, a demarat și distribuția de pubele în zonele de case, alături de sacii pentru colectarea deșeurilor reciclabile.

Deșeurile reciclabile vor fi preluate, individual, din „poartă în poartă”, cu o frecvență de colectare de două ori pe lună, iar deșeurile menajere vor fi ridicate în zona de case o dată pe săptămână.

În ceea ce privește zonele de blocuri, colectarea selectivă impune ca punctele de precolectare să fie dotate cu recipienți pe culori: galben pentru colectarea deșeurilor de plastic și metal; albastru pentru deșeurile de hârtie; prin aport voluntar, sticla se va precolecta în recipienți de tip clopot; în eurocontainerele negre se vor depozita deșeurile menajere, așa numita fracție umedă.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!