La Târgoviște, reabilitarea infrastructurii stradale, la “foc automat”!

Publicitate

Încercând să diminueze la maximum și timpul de așteptare și disconfortul creat, administrația târgovișteană derulează un proiect în care peste 135.000 de metri pătrați de străzi, trotuare și parcări fac obiectul reabilitării.

Este vorba despre cel mai mare proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiul Târgoviște din ultimii 10 ani!

„Astfel, în cadrul unei finanțări nerambursabile cu o valoare de 21.539.674,38 lei, accesată prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny», bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia fac obiectul unor ample lucrări de reabilitare și modernizare, intervenții care vizează atât partea carosabilă, cât și trotuarele.

După finalizarea lucrărilor de construcții, vor fi avute în vedere spațiile verzi din întreaga zonă. Durata de implementare nu va depăși 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor”, a dat asigurări Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

Dar la Târgoviște va începe în curând un alt proiect, cel de-al doilea contract de finanțare din cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”, aferent reabilitării străzilor Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor, Costache Olăreanu, urmând a fi semnat în perioada următoare, licitația de execuție fiind finalizată!

„Dacă acestor investiții le adăugăm proiectul de reabilitare a străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor, Fluierași si Luceafărului, în privința căruia a fost emis ordinul de reluare a lucrărilor, intervențiile care au în vedere străzile Pădurii, Plantelor (realizate) și Liniștei, investiția care vizează modernizarea și reabilitarea străzii Calea București, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, dar și lucrările de reabilitare care au vizat bulevardul Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării sau pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom, avem imaginea unei strategii bine articulate de modernizare a infrastructurii stradale a orașului nostru”, a mai precizat edilul.

În plus, se află în faza documentațiilor tehnice și proiectul privind reabilitarea străzilor Nicolae Dobrin, Crizantemei, Profesor Cornel Popa (tronsonul de legătură cu Centura), Bulevardul Regele Carol I (ramura adiacentă), Bulevardul Regele Carol I (tronsonul de legătură cu Bulevardul I.C. Brătianu), Oituz, Vidin, Teilor (completare), Apusului, Prisecii (completare), Calea Câmpulung (nr. 178), Înfrățirii (completare), Lămâiței, în lungime de 2925 ml.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!