La Târgoviște, iluminat public modern pe bani europeni. Continuă proiectul de 22 milioane lei

Publicitate

Sistemul de iluminat public din municipiul Târgoviște, modernizat pe fonduri europene, în cadrul unui proiect de aproximativ 22.000.000 lei!

După cum probabil știți, Primăria Târgoviște derulează investiția cu titlul „EFICIENTIZAREA ENERGETICĂ A SISTEMULUI DE ILUMINAT PUBLIC”, prin care se realizează reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public stradal.

Proiectul presupune: montarea a 3137 de aparate de iluminat bazate pe tehnologia LED, la acest moment fiind montate deja 2.508 dintre acestea; implementarea unor sisteme de alimentare cu panouri fotovoltaice pentru trecerile de pietoni, care vor funcționa și pe baza senzorilor de mișcare; aceștia vor comanda creșterea fluxului luminos al aparatelor în momentul în care persoane se angajează în traversarea trecerii de pietoni; dezvoltarea unui sistem de management prin telegestiune, care va asigura urmărirea de la distanță a iluminatului (prin dispecerat) și va permite controlul unitar al sistemului de iluminat, precum și controlul individual sau în grup al punctelor luminoase; suplimentarea rețelei de iluminat public, acolo unde este cazul.

”Prin implementarea proiectului se va produce o scădere a facturii la energia electrică aferentă iluminatului public de aproximativ 60%, costurile de întreținere a rețelei fiind de asemenea mult mai reduse. Proiectul va fi finalizat în această toamnă”, a precizat primarul municipiului, Cristian Stan.

Proiectul a fost semnat la finalul lunii ianuarie, iar lucrările au început efectiv în februarie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!