La Târgoviște, festivitate de deschidere a celui mai complex stagiu internațional organizat de jandarmi

Publicitate

Eveniment pentru jandarmii români! România, prin Jandarmeria Română, găzduiește, în perioada 18-29 iunie a.c., în cadrul Stagiului de Antrenament al Serviciilor de Poliție din UE (EUPST), un amplu exercițiu cu forțe în teren – ”Carpathian Blueshield 2018”, reunind ofițeri din peste 15 țări și organizații internaționale.

Festivitatea de deschidere a exerciţiului va fi găzduită de Târgoviște, luni, de la ora 15.00, în Piaţa “Mihai Viteazul” şi la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte.

Vor fi prezenți la Târgoviște inspectorul general al Jandarmeriei Române – col. Gheorghe-Sebastian Cucoş, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne.

Exercițiul este cel mai complex stagiu internațional organizat de jandarmii români și urmărește antrenarea participanților ce pot fi dislocați în misiuni internaționale sub egida UE, asigurarea coeziunii participanților de naționalități diferite pentru realizarea interoperabilității acestora, stabilirea unor proceduri comune de lucru, perfecționarea deprinderilor necesare pentru exercitarea atribuțiilor în cadrul unui comandament de forțe multinațional.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!