La Spitalul Județean Târgoviște, până astăzi, 400 de cadre din rândul personalului medical s-au vaccinat anti-COVID-19

Publicitate

”Prima etapă de vaccinare împotriva COVID-19 se desfășoară fără probleme la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște”, a  transmis astăzi președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Până astăzi, în prima etapă de vaccinare națională, în Dâmbovița, din cei 1940 de angajați ai S.J.U. s-au vaccinat aproape 400, iar personalul care efectuează imunizarea aparține, în totalitate, Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, aflat în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița.

”Am alocat toate fondurile necesare pentru dotarea centrului aflat în coordonarea spitalului, iar pentru a evita aglomerația, împreună cu vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea și Antonel Jijie, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, și managerul S.J.U., Claudiu Dumitrescu, am decis că este indispensabilă funcționarea a două cabinete în care se poate efectua imunizarea persoanelor aflate în această primă etapă. În fiecare cabinet, pot fi imunizate 6 persoane pe oră, exact așa cum cere legea”, a precizat șeful administrației județene.

Totodată, în perspectiva demarării și etapelor ulterioare de vaccinare anti-COVID-19, Corneliu Ștefan a dat asigurări: ”Suntem pregătiți să asigurăm vaccinarea personalului cabinetelor medicale publice și private din cele 22 de localități arondate centrului de la Spitalul Județean, precum și imunizarea angajaților Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ai Serviciului de Ambulanță”.

Vă reamintim că, începând din 4 ianuarie 2021, în judeţul Dâmboviţa a debutat activitatea de vaccinare anticovid în toate cele 5 centre organizate la nivelul spitalelor.

În conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, la nivelul judeţului nostru, există 5 centre  de vaccinare destinate imunizării personalului din domeniul sanitar, organizate la: SJU Târgovişte, Spitalele Municipal Moreni, Orăşenesc Găeşti, Orăşenesc Pucioasa şi Centrul Multifuncţional Titu.

Pentru vaccinarea populaţiei generale, au fost amenajate 22 de centre  în  20 de localităti: 3  în Târgovişte, câte unul în Pucioasa, Moreni, Găeşti, Răzvad, Titu, Fieni, Corneşti, Dragomireşti, Gura Ocniţei, Băleni, Aninoasa, Şotânga, Bucşani, Potlogi, I.L. Caragiale, Dragodana, Răcari, Corbii Mari şi Voineşti.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!