La Judecătoria Târgoviște au început, în sfârșit, reparațiile capitale. Un proiect de peste 19 milioane lei

Publicitate

După o așteptare de mai mulți ani, în sfârșit au demarat lucrările la imobilele Judecătoriei Târgoviște.

Situate în Bulevardul Independenței, clădirile în care a funcționat Judecătoria deveniseră improprii și erau de mai mulți ani goale, odată cu mutarea instituției în Micro VI, pe Bulevardul Unirii, în săli adecvate acestei activități.

Proiectul este finanțat de Compania Națională de Investiții (CNI) cu suma de 19.142.202,01 lei în cadrul subprogramului ”Infrastructură justiție” și prevede consolidarea, extinderea, amenajarea și reparații capitale la Judecătoria Târgoviște.

Termenul de finalizare este 10 mai 2023.

Judecătoria s-a mutat din sediul de pe Independenței în ianuarie 2016 și, la acea vreme, se estima că lucrările de reabilitare vor dura 3 ani. Iată că au trecut mai bine de 4 ani și abia acum au demarat lucrările de reparații.

Compania Națională de Investiții funcționează sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar subprogramului infrastructură justiție se realizează în baza Memorandumului încheiat în decembrie 2014 între Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Public și Ministerul Justiției și care vizează consolidarea infrastructurii instanțelor de judecată aflate în municipiile reședință de județ, consolidarea infrastructurii parchetelor aflate în municipiile reședință de județ și realizarea Cartierului pentru justiție (complex urbanistic destinat sediilor unor instituții aparținând sistemului judiciar).

Obiectivele de investiții realizate în baza Memorandumului încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Public și Ministerul Justiției referitor la îmbunătățirea infrastructurii sediilor instanțelor în scopul creării condițiilor optime de desfășurare a actului de justiție se realizează în cadrul Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!