La inițiativa primarului Vlăduț Niculae, ”Fântâna păcii” de la Aninoasa, curățată, igienizată și apa dezinfectată

Publicitate

Un loc semnificativ pentru istoria comunei Aninoasa, în atenția administrației locale.

Este vorba despre ”Fântâna păcii”, ce datează din vremea lui Matei Basarab, care a zidit-o în semn de împăcare cu Vasile Lupu și semn de pace pentru țară.

La inițiativa primarului Vlăduț Niculae, cu ajutorul muncitorilor de la SPI și SVSU Aninoasa, întreaga zonă a fost igienizată, fântâna a fost curățată în interior și apa dezinfectată, tocmai de aceea ESTE INTERZISĂ CONSUMAREA APEI PÂNĂ ÎN DATA DE 10.05.2021!

”Sunt însă și persoane care nu apreciază importanța acestui loc semnificativ pentru comunitatea noastră, căreia însuși Brâncoveanu «i-a pus oale noi ca să curgă mereu», persoane care din răutate sau nepăsare i-au provocat numeroase pagube. În scurt timp vom monta și camere de supraveghere video în zona Fântânii Păcii, dar oricât de mult ne-am strădui să menținem comuna curată, nu putem face asta în adevăratul sens al cuvântului fără ajutorul cetățenilor. Avem nevoie de solidaritate, înțelegere, respect și grijă pentru bunurile publice”, a transmis edilul comunei.

Inițiativa primarului Vlăduț Niculae a primit un val de aprecieri pe Facebook, iar unii dintre localnici au precizat că, într-adevăr, după această acțiune binevenită la ”Fântâna păcii”, montarea camerelor de luat vederi este absolut necesară.

Legenda spune că ”din Fântâna Păcii curge, așa cum curge apa timpului peste noi, pacea timpului, dar de neprețuit!”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!