La Iedera și Valea Lungă, s-au finalizat investițiile de refacere a infrastructurii afectate de calamități

Publicitate

Investiții în derulare în localitățile Iedera și Valea Lungă, care vizează refacerea infrastructurii rutiere afectate de calamități.

La Iedera, autoritățile locale, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Dâmbovița, au demarat lucrări de apărare a malului în zona aval pod peste Valea Rudei. Investiția este finalizată, se află în perioada de garanție. Principalele lucrări realizate au vizat atât refacerea drumului local, cât și punerea în siguranță a rețelei de alimentare cu apă.

La Valea Lungă au fost finalizate alte două obiective și anume:

– „Refacere DJ 710A și parapet de protecție pe raza comunei, afectat de eroziunea malului și alunecările de teren spre pârâul Strâmbu, în punctul școala Haralambie”. Investiția, în valoare totală de 525.000 lei, este tot în perioada de garanție. Aici s-au desfășurat lucrări de apărare și refacere de mal, cât și lucrări pentru refacerea drumului județean pe un sector de aproximativ 30 – 40 m.

– „Refacere DJ 710A, la limita satelor Diaconești și Ulmetu”. Investiția, în valoare de 895.349,63 lei este finalizată peste 90% și va fi pusă în funcțiune până la sfârșitul acestei luni, obiectivul fiind necesar pentru a repara efectul calamităților din categoria alunecărilor de teren.

Ambele comune au avut de suferit în urma ploilor abundente din primăvara  anului trecut.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!