La Aninoasa, slujba Agheasmei Mari și la Fântâna Păcii, un loc semnificativ, readus la viață la inițiativa primarului comunei

Publicitate

Astăzi, sărbătoare și în comuna Aninoasa, unde localnicii s-au adunat la Fântâna Păcii  pentru Sfințirea Agheasmei Mari.

”An de an, cu o zi înainte de Sfântul Ion, creștinii ortodocși prăznuiesc Botezul Domnului în Apa Iordanului – Boboteaza. Prin rugăciune și cu puterea Duhului Sfântul,  preoții din comuna noastră au Sfințit Agheasma Mare, la Aninoasa, cursă din Fântâna Păcii, la bisericile din Săteni și Viforâta și la sfintele mănăstiri Dealul și Viforâta! Botezul Domnului să vă aducă liniște în suflet, lumină în viață, binecuvântare în casă și armonie în familie”, a transmis astăzi primarul comunei, Vlăduț Niculae.

Fântâna Păcii ce datează din vremea lui Matei Basarab, care a zidit-o în semn de împăcare cu Vasile Lupu și semn de pace pentru țară, este un loc semnificativ pentru istoria comunei Aninoasa.

În vara anului trecut, la inițiativa primarului Vlăduț Niculae, cu ajutorul muncitorilor de la SPI și SVSU Aninoasa, întreaga zonă a fost igienizată, fântâna a fost curățată în interior și apa dezinfectată.

Legenda spune că ”din Fântâna Păcii curge, așa cum curge apa timpului peste noi, pacea timpului, dar de neprețuit!”.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!