Klaus Iohannis: “Să fie clar, nu există nicio intenție de a intra în lockdown după alegerile parlamentare”

Președintele Klaus Iohannis a transmis, în cadrul unei conferințe de presă, că nu intenționează să instituie carantină națională după alegerile parlamentare, programate pe 6 decembrie.

Șeful statului a ținut să precizeze că începând cu 20 noiembrie, la nivel național se observă o tendință de scădere a evoluției infecțiilor cu COVID-19, potrivit Digi 24.  

“Să fie clar, nu există nicio intenție de lockdown după alegeri. Eu nu intenționez să promovez instituirea unei carantine la nivel național, un așa numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet aceste lucruri fiindcă sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se profileze cu știri de tip senzațional.

Am analizat măsurile privind carantina zonală și am solicitat o analiză privind evoluția epidemiei în orașele și municipiile carantinate. Datele arată că începând cu 20 noiembrie se observă o tendință de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât și în media zilnică a numărului de cazuri și a ratei de pozitivare a probelor. Sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorități au fost corecte și populația a respectat aceste măsuri, ceea ce ne oferă o doză de optimism. Măsurile rămân în vigoare, orice relaxare prematură periclitează rezultatele obținute”, a spus președintele Iohannis.

Șeful statului a prezentat mai multe grafice care arată că orașele și municipiile în care a fost impusă carantina locală, numărul cazurilor noi a scăzut substanțial după o săptămână în medie.

 

 

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!