Klaus Iohannis a promulgat legea: Șoferii nu mai trebuie să trimită dovada plății amenzilor de circulație

Publicitate

Klaus Iohannis a promulgat legea conform căreia șoferii nu mai trebuie să trimită dovada plății amenzilor de circulație. Astfel, șoferii vor vira banii direct în conturile deschise în acest scop, fără a mai face dovada.

„Elementele minime obligatorii de structură şi de format ale procesului-verbal de contravenţie prevăzut la alin. (1) se stabilesc prin normele de aplicare ale prezentei legi”, prevede actul normativ promulgat, potrivit Alba24.ro.

De asemenea, legea modificată prevede că „prin derogare de la dispoziţiile art. 20 alin.(1) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, pe perioada aplicării sistemului pilot, dacă agentul constatator constată în acelaşi timp mai multe contravenţii săvârşite de aceeaşi persoană, pentru amenzile prevăzute la alin. (1) se încheie un proces-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii distinct de celelalte, având seria de evidenţă unică prevăzută la art. 2 lit. B)”, notează sursa citată.

În momentul în care s-a adus în dezbatere această lege, în Camera Deputaților, deputatul UDMR Benedek Zacharie, a menționat că persoana în cauză nu va mai trebui să trimită procesul verbal la Poliţie pentru a demonstra că şi-a plătit amenda.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!