Klaus Iohannis a promulgat legea: reducerea vârstei de pensionare pentru angajații din industria de producție de energie termică și electrică

Publicitate

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea care prevede reducerea vârstei de pensionare pentru persoanele care au lucrat cel puțin 25 de ani în industria de producție de energie termică și electrică. Actul normativ vizează modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, scrie Realitatea.Net.

Potrivit legii actuale vor fi considerate locuri de muncă în condiţii speciale şi ”activităţile de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând şi unităţile de extracţie a cărbunelui, pentru personalul implicat direct şi nemijlocit în utilizarea procedeelor şi utilajelor specifice producţiei energiei electrice şi extracţiei cărbunelui”, potrivit sursei citate.

Astfel, persoanele care vor avea o vechime de minim 25 de ani în acest domeniu pot beneficia de o reducere a vârstei de pensionare cu 13 ani. Această lege va intra in vigoare la 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial, iar după acest moment foarte multe persoane vor putea deja să se pensioneze, mai scrie sursa menționată.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!