Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni: “Vă purtăm în gând pe toți cei care sunteți departe de casă”

Publicitate

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Românilor de Pretutindeni, președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj emoționant dedicat în principal românilor din diaspora. Acesta le-a mulțumit celor care au fost solidari rudelor și prietenilor rămași în țară în perioada pandemică și pe care nu i-au mai văzut de mult timp, însă au dat dovadă de responsabilitate înțelegând necesitatea distanțării sociale, potrivit Antena3.ro.

Klaus Iohannis vede în vaccin un salvator al acestei situații, spunând că deși foarte multe familii au fost despărțite de pandemie, următoarea perioadă se arată mai benefică în contextul imunizării colective.

„Multe alte familii au fost însă despărțite din cauza contextului epidemiologic, dar vaccinarea împotriva COVID-19 ne oferă acum posibilitatea să punem capăt pandemiei și să ne reluăm toate activitățile în siguranță, să putem călători din nou pentru a ne reuni cu cei dragi. Depășirea crizei sanitare ne va permite să ne concentrăm toate eforturile asupra unui obiectiv de o însemnătate fundamentală: construirea României post- pandemice. Beneficiind de fondurile europene care vor facilita investiții masive în toate domeniile, țara noastră va intra într-un amplu proces de dezvoltare și reforme. Avem nevoie de talentul și competența tuturor românilor pentru a clădi împreună o țară prosperă, care oferă oportunități și șanse reale tuturor, o țară în care concetățenii noștri plecați peste granițe să revină cu bucurie”, a declarat președintele României, potrivit Antena3.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!