Klaus Iohannis: “Deocamdată, situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină”. Țări vecine reimpun restricțiile

Publicitate

Astăzi, 28 octombrie, România a raportat cele mai mari cifre de noi îmbolnăviri de COVID-19 și cel mai mare număr de decese, înregistrate într-un interval de 24 de ore.

Într-o conferință de presă susținută în urmă cu puțin timp, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, până în prezent, România a gestionat bine pandemia COVID-19 iar deocamdată situaţia nu presupune carantină sau ”lockdown”.

”Aflăm de la buletinele de ştiri că la noi pandemia este în extindere, dar, în realitate, lucrurile la noi au fost gestionate până acum bine. (…) Din păcate, în unele state europene s-a ajuns să se ia măsuri drastice. Noi nu ne dorim acest lucru. De aceea spun mereu românilor şi autorităţilor să combatem eficient această pandemie. (… ) De la începutul pandemiei până acum, locurile de la terapie intensivă s-au dublat. Deocamdată, situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină sau la un lockdown”, a spus Iohannis într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Țările vecine revin, pe rând, la măsuri aproape similar cu cele din primăvară. După Spania, care a reintrat în stare de urgență sanitară, guvernul ucrainean a prelungit astăzi până la 31 decembrie starea de urgenţă impusă în luna martie pentru a face faţă epidemiei de COVID-19, a anunţat premierul Denis Şmigal, potrivit agenţiei EFE.

Și autorităţile bulgare au dispus începând de joi închiderea universităţilor şi a învăţământului secundar, printre alte măsuri antiepidemice luate după mai multe zile cu recorduri succesive de cazuri de COVID-19, relatează agenţia EFE. Conform ordinului semnat de ministrul sănătăţii, Kostadin Angelov, vor fi închise localurile nocturne – discoteci, baruri, cluburi etc. -, tot ce înseamnă spectacole, inclusiv cinematografe şi teatre, cu excepţia concertelor, dar cu o participare la numai 30% din capacitatea locului unde se desfăşoară.

Învăţământul primar se va desfăşura în continuare cu prezenţă fizică, dar cel secundar şi universitar va fi exclusiv online în următoarele două săptămâni.

De asemenea, toate evenimentele sportive, atât antrenamente, cât şi competiţii, se vor desfăşura fără public.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!