Klaus Iohannis a dat asigurări că școlile nu se vor închide după alegerile locale.”PSD se ocupă de răspândirea unor minciuni în public”

Publicitate

Președintele României a dat asigurări că școlile nu se vor închide după alegeri. Klaus Iohannis a răspuns în acest fel informațiilor din spațiul public, potrivit cărora școlile vor rămâne închise după alegerile locale.

“Nu este stilul meu să dau replici în conferință de presă, dar, vă dați seama, dacă liderul PSD recurge la astfel de practici, este un semnal îngrijorător. Școlile nu se închid. Se trece la învățământul online din motive practice…unde sunt secții de votare. Constat că PSD este nu doar iresponsabil, ci se ocupă de răspândirea unor minciuni în public”, a spus șeful statului într-o conferința de presă, la Palatul Cotroceni.

De asemenea, Ministerul Educației a precizat că activitatea didactică va fi reluată pe 30 septembrie, conform scenariilor aprobate de către comitetele județene pentru situații de urgență.

“Referitor la informațiile false care circulă în spațiul public cu privire la modul de desfășurare a activității didactice începând cu data de 30 septembrie 2030, Ministerul Educației și Cercetării reiterează următiarele:

-Ministerul Educației și Cercetării a emis Ordinul nr. 5 617/23.09.2020, pe baza prevederilor Hotărârii nr. 46/2020  a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

-Activitatea didactică va fi reluată în data de 30.09.2020, conform scenariilor aprobate de către comitetele județene/al Municipiului București pentru Situații de Urgență, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară”.

Pe de altă parte, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că școlile vor fi închise după alegerile locale și elevii vor face orele online.

“Oameni buni v-ați lămurit că școlile au fost deschise electoral? Doamna Anisie, vineri, a dat un ordin către inspectoratele școlare ca după alegerile locale se va face învățământ online, uitând că peste 800 000 de elevi, adică peste 5 000 de localități, nu au acces la internet. Totul, absolut totul nu fac decât electoral. Școlile se vor închide după alegerile locale, astfel de ce ar fi această circulară”, a precizat Marcel Ciolacu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!