Jurnalist de la BBC acuzat că a folosit documente false pentru a obține un interviu de la prințesa Diana

Publicitate

Este scandal în Marea Britanie, după ce un jurnalist de la postul de televiziune BBC a fost acuzat că a folosit documente false pentru a obține un interviu cu prințesa Diana în 1995. Judecătorul care a urmărit ancheta referitoare la acest caz spune că jurnalistul Martin Bashir a reușit să-l păcălească pe fratele prințesei prin mai multe documente false, astfel încât aceasta să ofere senzaționalul interviu, scrie Dcnews.ro. 

Totodată, anchetatorii au descoperit faptul că jurnalistul a mințit în momentul în care le-a vorbit șefilor săi despre modalitatea prin care a obținut respectivul interviu. Martin Bashir se apără, spunând că regretă că a folosit această strategie, însă actele respective nu au influențat-o cu nimic pe prințesa Diana să se destăinuiască, potrivit sursei citate.

Interviul oferit pentru BBC a fost unul încântător și extrem de benefic pentru postul TV, având în vedere că era pentru prima dată când o persoană din familia regală vorbea atât de deschis despre problemele interne, precum relația Dianei cu prințul Charles sau problemele sale de sănătate, scrie Dcnews.ro.  

“Deşi ancheta arată că Diana, prinţesa de Wales, a ţinut morţiş să acorde un interviu pentru BBC, este clar că procedura prin care a fost antamat acest interviu a fost incorectă faţă de ceea ce aşteaptă publicul nostru. Ne pare foarte rău pentru asta, iar lordul Dyson a găsit erori clare. Chiar dacă azi BBC are proceduri mult îmbunătăţite, procedurile existente la acea vreme ar fi trebuit să prevină organizarea interviului în maniera aceasta. BBC ar fi trebuit să facă mai multe eforturi pentru a afla ce s-a petrecut cu adevărat şi să fie mai transparentă în legătură cu ceea ce ştia despre caz. E clar că BBC nu poate întoarce timpul înapoi după un sfert de secol, dar ne putem oferi scuzele în întregime. Asta face BBC azi”, a declarat Tim Davie, directorul general al BBC, potrivit sursei citate.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!