Județul din România unde purtarea măștii devine de mâine obligatorie în zona școlilor și pe o rază de o sută de metri în jurul lor

Publicitate

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat o măsură prin care, începând de luni, 5 octombrie, purtarea măştii de protecţie pe o rază de 100 metri în jurul unităţilor de învăţământ din judeţul Galaţi, precum şi în perimetrul acestora, este obligatorie.

Măsura a fost luată local pe fondul creşterii numărului de infectări la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Galaţi.

Pe 29 septembrie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat hotărâri prin care se aprobă scenariul II (galben) de funcţionare pentru toate unităţile de învăţământ din municipiul Galaţi şi comunele Vânători, Cudalbi şi Folteşti, unde gradul de incidenţă al infectărilor cu SARS-CoV-2, în ultimele 14 zile a depăşit pragul de 1 la mie.

Situaţia epidemiologică privind COVID-19 în judeţul Galaţi era astăzi: 4.398 persoane confirmate pozitiv de la începutul pandemiei, 3.633 vindecate, 181 decedate, 227 în carantină, 105 în izolare, 9 paturi ocupate la ATI şi 39.164 teste efectuate.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!