Jandarmul montan dâmbovițean Ionuț Timofte, pe primul loc la “Maratonul Argonauților”

Publicitate

O nouă performanță notabilă  bifată de jandarmul montan dâmbovițean Ionuț Timofte!

Plutonierul-major care își desfășoară activitatea la Postul de Jandarmi Montan Zănoaga, situat în Munții Bucegi, a terminat pe primul loc concursul  “Maratonul Argonauților”, desfășurat în Cheile și Gura Dobrogei, în perioada 10-11 aprilie.

Pasionat de sport, natură și alergare montană, subofițerul a intrat în competiția menționată la proba de cros și a parcurs o distanță de 16 km cu +400 de metri altitudine de nivel, la care a obținut un timp de 1 oră, 13 minute și 30 de secunde.

Pentru Ionuț Timofte, “Maratonul Argonauților” a fost primul concurs la care a luat parte în acest an. “Primul concurs pe anul acesta, am participat la proba de cros. Au fost 16 km cu +400 m diferență de nivel (1:13.30), pe un traseu alergabil în proporție de 95% (marcat foarte bine). Eu am alergat cam 85%, m-am simțit destul de bine (am fost deficitar pe urcare, nu-i punctul meu forte), am recuperat pe coborâre, reușind să mă clasez pe locul 4 la general și locul 1 la categoria de vârstă 30-39 ani.

Mi-au lipsit senzațiile pe care le ai în timpul unei competiții și adrenalina de care ai parte înainte de start, în lipsa concursurilor, “stafeta” a fost preluată de fiul meu, Matei. Așa, am parte de adrenalină în fiecare zi!”, a transmis Ionuț Timofte, pe Facebook.

Jandarmul montan a reprezentat de peste 5 ani Jandarmeria Dâmbovița prin participarea la mai mult de 70 de competiții sportive (maratoane montane, semimaratoane pe asfalt, crosuri), la care a obținut rezultate notabile.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!