Jandarmii dâmbovițeni, de veghe la slujbele de Bobotează

Publicitate

Jandarmii dâmbovițeni vor fi la datorie cu prilejul sărbătorii Botezului Domnului și vor avea în atenție ca manifestările religioase să se desfășoare cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu COVID-19.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale care ar putea tulbura ordinea și siguranța publică în zona lăcașurilor de cult pe timpul desfășurării slujbelor bisericești și sfințirii apei, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Dâmbovița.

Astăzi, 6 ianuarie, cu ocazia Marii Sărbători a Botezului Domnului (Boboteaza), jandarmii dâmbovițeni vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul precesiunilor și slujbelor religioase oficiate la Catedrala Mitropolitană și Catedrala Eroilor din Municipiul Târgoviște, Mănăstirea Dealu, Mănăstirea Viforâta și Schitul Peștera.

Totodată, jandarmii vor adopta măsuri specifice astfel încât manifestările tradiționale prilejuite de obiceiurile anuale “Geavrele de Morteni” și “Iordanul” ce se vor desfășura la nivelul județului să se deruleze în condiții de siguranță, concomitent cu prevenirea faptelor antisociale și soluționarea în mod operativ a sesizărilor primite de la cetățeni.

Având în vedere măsurile adoptate în contextul stării de alertă, Jandarmeria recomandă următoarele:

– să respectați măsurile de protecție sanitară (purtarea măștii de protecție, distanțarea fizică) pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2;

– să respectați indicaţiile şi traseele de deplasare stabilite de organizator;

– să evitați aglomerarea la distribuirea Aghiasmei Mari;

– să solicitați, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!