Iulie, debut capricios. Dâmbovița, în cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi abundente

Publicitate

Iulie, luna lui Cuptor, a debutat capricios. Meteorologii anunță din nou cod galben de disconfort  termic, dar și un cod portocaliu de vijelii puternice.

Astfel, între 1 iulie, ora 10:00 și 02 iulie, ora 10:00, este în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și disconfort termic ridicat. În cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp.

Local în regiunile extracarpatice, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

De asemenea, tot  de astăzi, de la ora 14.00, până pe 2 iulie, la ora 6.00, inclusiv în Dâmbovița este în vigoare un cod portocaliu de vijelii puternice, grindină, ploi abundente.

Meteorologii anunță că, din după-amiaza zilei de joi (1 iulie) în Moldova, local în Maramureș, Transilvania și la munte, iar spre seară și noaptea și în Muntenia și cea mai mare parte a Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…90 km/h, grindină și frecvente descărcări electrice. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!