Italia obligă toate cadrele medicale să se vaccineze! Consiliul de Stat a considerat această obligație ca fiind constituțională

Publicitate

Consiliul de Stat, organismul consultativ juridic-administrativ și de protecție a justiției în administrația italiană, a considerat că obligativitatea vaccinării este o măsură constituțională mai ales pentru situația cadrelor medicale. Anunțul a fost făcut de Felice Maurizio D’Ettore, deputat Coraggio Italia, potrivit Gds.ro.

Acesta a declarat că vaccinul nu poate fi considerat sub nicio formă experimental, iar, în același timp, obligativitatea vaccinării înseamnă libertatea celorlalți, protecția oamenilor din jur:

„Pe lângă accentul obișnuit pus pe principiul precauției și pe echilibrul dintre dimensiunea individuală și cea colectivă a dreptului la sănătate, merită multă atenţie pasajele prin care judecătorul administrativ, în lumina datelor și studiilor științifice, dovedește siguranța și eficacitatea rezonabilă a vaccinului care nu poate fi numit «experimental»„, spune Maurizio D’Ettore, potrivit sursei citate.

De asemenea, Consiliul de Stat reamintește că într-o ordine democratică legea nu este niciodată dreptul celor mai puțin vulnerabili sau invulnerabili, ci protecția celor mai vulnerabili. În acest context, deputatul Coraggio Italia menționează că vaccinarea cadrelor medicale „este o propunere esențială, care deschide calea pentru o măsură sacrosantă precum obligația de vaccinare împotriva Covid-19. Hotărârea Consiliului de Stat confirmă și mai mult eroarea la nivel juridic, precum și științific, a afirmaţiilor diferitelor grupuri no vax”.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!