Irlanda a relaxat majoritatea regulilor pentru limitarea pandemiei de coronavirus. „Nu mai este justificat să menţinem majoritatea restricţiilor actuale”

6
Publicitate

Irlanda a renunțat, începând de sâmbătă, la unele restricții împotriva virusului Covid-19, oficialii considerând că nu mai este necesar certificatul verde sau purtarea măștii în unele instituții. Această decizie a fost anunțată de premierul Irlandei, Michael Martin, scrie gândul.ro.

Acesta a declarat că potrivit unui raport recent, rata de infectare este în scădere, mai ales pentru ceea ce înseamnă valul pricinuit de varianta Omicron. Astfel, premierul Irlandei susține că „nu mai este justificat să menţinem majoritatea restricţiilor actuale”, notează sursa citată.

Irlanda are o populaţie de 5 milioane de locuitori, iar aproape 90% dintre cei peste 12 ani sunt complet vaccinaţi, însemnând 3,6 milioane cu două doze și aproape 240.000 cu vaccin într-o singură doza. Cu toate acestea, numărul infectărilor este destul de mare, vineri fiind confirmate 6.597 de cazuri pozitive, numărul total ajungând la peste 1,13 milioane.

Michael Martin a declarat că a așteptat cu nerăbdare ridicarea restricțiilor și este convins că și cetățenii irlandezi îi împărtășesc sentimentele. De asemenea, acesta a glumit spunând că „oamenii sunt fiinţe sociale, iar noi, irlandezii, suntem chiar mai mult decât majoritatea oamenilor!”, potrivit gândul.ro.

Prim-ministrul Irlandei a spus că această renunțare la restricții va crește numărul persoanelor, însă acest lucru se va întâmpla pe termen scurt, pentru că populația vaccinată va face față cu brio situației.

Astfel, barurile şi restaurantele nu vor mai fi obligate să  închidă la miezul nopţii, nu mai este limită privind capacitatea şi nu va mai fi necesar certificatul de vaccinare, la fel şi pentru barurile de noapte şi alte locuri de distracţie. Toate evenimentele în interior și în exterior sunt permise la capacitate maximă, inclusiv nunțile și concertele și spectacolele de teatru, scrie gândul.ro.

Măsura care rămâne valabilă este purtarea măștii în transportul public, taxiuri, stații și aeroporturi, magazine, instituții publice, inclusiv bănci, biblioteci, cinema, teatre, muzee și altele, iar în școli, grădinițe și unități de îngijire se mențin măsurile sanitare. Aceste reguli se mențin până pe 28 februarie când vor fi revizuite.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!