Investiții record cu fonduri europene la Spitalul Orășenesc Pucioasa

Publicitate

La sediul Agenției de Dezvoltare Sud Muntenia a fost semnat, pe 19 iunie, al șaptelea contract de finanțare cu fonduri europene și cel mai mare proiect finanțat cu fonduri nerambursabile din istoria orașului Pucioasa!

”Cu o valoare totală de 32.270.838 lei, acest proiect este primul pas important pentru modernizarea reală a Spitalului Orășenesc Pucioasa! Pe 26 Iunie urmează sa se desfășoare vizita pe teren pentru un alt proiect major ce vizează reabilitarea și modernizarea Ambulatoriului integrat al spitalului, proiect cu o valoare totală de 10.698.181 lei! Cu răbdare veți vedea ca toate proiectele noastre devin realitate!”, a fost mesajul primarului orașului Pucioasa, Constantin Ana.

Primăria Orașului Pucioasa, în calitate de beneficiar de fonduri Regio, a accesat finanțare europeană nerambursabilă prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Prin această inițiativă, reprezentanții administrație locale din Pucioasa au ca obiectiv reducerea emisiilor de carbon prin creșterea eficienței energetice a unei clădiri a Spitalului Orășenesc Pucioasa. Astfel, măsurile ce vor fi implementate vor conduce la diminuarea emisiei gazelor cu efect de seră, precum și la scăderea consumului anual de energie primară. Totodată, vor fi create condițiile pentru obținerea avizului ISU și pentru asigurarea îndeplinirii cerințelor fundamentale de securitate la incendiu.

În cadrul proiectului, din cele peste 32 de milioane lei, mai mult de 27 de milioane de lei reprezintă contribuția FEDR, aproape 4,2 milioane de lei provin din bugetul național, aproximativ 643 de mii de lei fiind contribuția beneficiarului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!