Investiții importante pentru dezvoltarea stațiunii balneoclimaterice din orașul Pucioasa

Publicitate

În momentul de față, la Pucioasa, se lucrează la patru proiecte finanțate cu bani europeni sau guvernamentali.

În cadrul proiectului denumit generic „Dezvoltarea infrastructurii turistice în staţiunea balneoclimaterică oraşul Pucioasa”, se vor reabilita 7 străzi din zona centrală a orașului (Avram Iancu, Aleea Ardealului, Bulevardul Gării, Libertății, 1 Decembrie, Stadionului și Dacia), precum și două străzi care fac legătura între localitățile Brănești și Moțăieni, prin Pucioasa-Sat, pe malul râului Ialomița (DC 136a și strada Carierei), ce însumează 6,2 km, inclusiv trotuare și șanțuri de preluare a apei pluviale.

Valoarea proiectului este de 21.429.171,23 lei, iar investiția cuprinde și amenajarea a două zone verzi (Parcul Gării și Grădina Stadionului) și achiziționarea unui trenuleț destinat transportului turiștilor. În prezent, s-au realizat peste 50% din lucrările proiectului.

Realizat cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), se lucrează li la proiectul „Modernizare drumuri de interes local în zona centrală, Șerbănești – Bela și Miculești – Diaconești”, în valoare de 8.379.711 lei. Până la acest moment, lucrările realizate pe străzile Colinei, Narciselor, Păltiniș și Soarelui echivalează cu 40% din volumul obiectivelor prevăzute în proiect.

Tot prin PNDL, administrația locală a orașului Pucioasa derulează proiectul „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Colegiului Național Nicolae Titulescu”, în valoare totală de 16.291.245 lei.

”Este cea mai importantă instituție de învățământ din nordul județului (…) pentru care ne-am străduit să obținem finanțare ani buni. (…) Școala va avea toate condițiile pentru a face performanță. Din momentul în care va fi gata, voi avea grijă să nu ne mai plece copiii la Târgoviște, ci să rămână să învețe aici și să atragem tot ceea ce înseamnă perle din nordul județului, pentru că este păcat ca, într-o asemenea instituție, să nu învețe niște copii extraordinari. În etapa a doua, tot anul acesta, vom începe cu o alocare din bugetul local – destul de consistentă, de aproape 1 milion lei, cel mai mare efort bugetar pentru noi din acest an și, parțial, anul viitor, pentru sistematizarea și modernizarea curții acestui liceu. Cu siguranță, până la finalul anului, vor fi gata și clădirea și dotările prinse în proiect. Se lucrează în ritm alert”, a declarat primarul orașului, Constantin Ana.

Un alt proiect la care se lucrează este „Înființare centru social pentru persoane vârstnice prin reabilitare clădire P+2, nr. 18, strada Rândunelelor”. Practic se va reabilita fostul cămin de nefamiliști din cartierul Filatură, care va fi transformat în centru de zi pentru persoanele vârstnice, beneficiari direcți fiind cei aproximativ 4.800 de pensionari din Pucioasa.

Investiția are o valoare totală de 2.276.950,98 lei, iar până în prezent au fost realizate toate consolidările necesare, instalațiile interioare, s-au curățat pereții de tencuiala veche, s-au realizat învelitoarea și termoizolația, s-a montat tâmplăria. În prezent, se execută finisajele interioare.

Stadiul acestor patru investiții importante, derulate din fonduri europene și guvernamentale, a fost analizat pe teren de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!