Investiții importante la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște

Publicitate

Investiții importante, în această săptămână, la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște!

Reprezentanții celei mai mari unități spitalicești din județ spun că s-au pus la punct cu încălzirea în toate pavilioanele din cadrul locației centrale, precum și la Secția Psihiatrie Cronici Adulți Gura Ocniței, dar și foarte important, a fost achiziționat un aparat de testare moleculară real-time PCR, cu o capacitate zilnică de 96 de teste pentru depistarea coronaviruslui.

“Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște (SJUT), instituție aflată în subordinea Conisliului Județean Dâmbovița, a finalizat, în această săptămână, două proiecte extrem de importnate:

1.Achiziția unui aparat de testare moleculară real-time PCR, cu o capacitate zilnică de 96 de teste pentru despistarea COVID-19. În prezent, Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște dispune de o echipă de 15 specialiști – medici, chimiști, biochimiști și biologi, care lucrează, în două ture, pentru efectuarea testelor COVID-19.

  1. Schimbarea instalației de încălzire în toate pavilioanele din locația centrală, precum și la Secția Psihiatrie Cronici Adulți Gura Ocniței.

Au fost montate și puse în funcțiune șapte centrale termice – la Oncologie, Anatomie Patologică, Paliative, Administrativ și Laboratotul de Medicină Nucleară, precum și cinci cazane pentru apă caldă menajeră – la Gura Ocniței și în sediul central din Târgoviște.

De asemenea, a fost înlocuită instalația de apă caldă și agent termic, care conține: pompe de circulare-reciclare agent termic și apă caldă menajeră, tablou electric forță și automatizare, butelie de egalizare, stație de dedurizareși sistem de automatizare centrale termice.

Ca urmare a acestei investiții, realizată din fonduri proprii, prin sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște își reduce cheltuielile și, totodată, scapă de frecventele avarii care apăreau în special în perioada de iarnă, iar pacienții vor beneficia de mai mult confort”, se arată într-un comunicat de presă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!