Investiție de peste 7 milioane de lei pentru modernizarea instalațiilor electrice, de ventilare și tratare a aerului la Spitalul Orășenesc Găești

Publicitate

O nouă investiție importantă pentru Spitalul Orășenesc Găești! Proiectul presupune reabilitarea/modernizarea/extinderea infrastructurii electrice, ventilarea și tratarea aerului, precum și infrastructura de fluide medicale. Acesta are o valoare de peste 7 milioane de lei și va fi prin fonduri europene. Anunțul cu privire la noua investiție de care va beneficia unitatea spitalicească a fost făcut de primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe.

„Dragi găeșteni, la preluarea mandatului de primar, împreună cu cei 9 colegi consilieri ai PNL, doar cei care au votat bugetul orașului, ne-am propus să investim masiv în spital, pentru noi, sănătatea dumneavoastră fiind cea mai importantă.

Am numit ca manager pe domnul doctor Laurențiu Belușică, care în cea mai grea perioadă de existență a spitalului și-a demonstrat cu prisosință profesionalismul.

Am pregătit proiecte cu finanțare europeană, care vor transforma din temelii spitalul nostru, acesta fiind dotat cu aparatură medicală de calitate și cu condiții deosebite pentru cadrele medicale și cei internați aici.

Am obținut finanțare în valoare de 5 milioane de euro( CT, RMN, laborator de analize medicale, stație de oxigen, aparatură și instrumentar de chirurgie laparoscopică, de medicină internă).

Începem să amenajăm spațiile, deoarece aparatura începe să ajungă în dotarea spitalului. Astăzi (nr. vineri), am mai primit o excelentă veste. S-a aprobat Proiectul: Reabilitarea/modernizarea/extinderea infrastructurii electrice, ventilare și tratare a aerului, precum și infrastructura de fluide medicale, fonduri europene in valoare de 7.389.432,48 lei! Am luat aceste măsuri, deoarece instalațiile sunt vechi și în perioada de pandemie multe spitale au luat foc și s-au pierdut vieți omenești!

Pregătim un nou Proiect: Dezvoltarea infrastructurii spitalicești, echipamente și materiale destinate reducerii riscului de Infecții nosocomiale!

Pe lista sinteză a CNI avem Proiectul de reabilitare termică a pavilionului central, cantinei și centralei termice!

Prin PNRR, am obținut un proiect in valoare de 1 milion euro prin care vom construi un bloc cu 12 apartamente pentru medici! Anual plătim naveta medicilor!”, a transmis primarul orașului Găești.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!