Cel mai mare parc construit vreodată la Târgovişte, intrat în faza de execuţie. Va include spaţii de joacă, fântâni arteziene şi zeci de specii de arbori ornamentali

Publicitate

Proiectul celui mai mare parc ce va fi construit în municipiul Târgoviște, cu referire la ultimii 50 de ani, a intrat în faza de execuție.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a semnat astăzi contractul de execuție de lucrări aferent proiectului „Reconversia și refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere”.

În urma proiectului, pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, va fi implementată o investiție care presupune ”amenajarea unui spațiu verde generos, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete.

În plus, parcul va fi dotat și cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații”, a precizat edilul.

Totodată, va fi construit și un minipoligon destinat celor mici. Aici copiii se vor putea plimba cu mașinuțele sau bicicletele într-un mediu ce imită străzile orașului și vor învăța semnele de circulație.

Valoarea totală a investiției este de 11.664.120,71 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional regional 2014-2020.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!