Intrare gratuită la Zoo și surprize la Târgoviște, de Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și a Parcurilor

Publicitate

Surprize la Grădina Zoologică din Târgoviște, luni, 9 august, de Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și a Parcurilor!

Administratia Grădinii Zoologice Târgoviște, împreună cu Consiliul Local și Primăria Târgoviște anunță că mâine intrarea va fi gratuită, iar evenimentul va fi marcat prin diferite jocuri şi concursuri pentru cei mici, program de hrănire a urşilor, cerbilor şi a suricatelor.

Mascota Miki va fi prezentă printre copii, părinți și bunici pentru a întreţine atmosfera de bună dispoziţie.

În fiecare an, pe data de 9 august este sărbătorită Ziua internațională a grădinilor zoologice și a parcurilor, pentru a marca importanța conservării biodiversității.

Un obiectiv important în formarea noilor generații îl reprezintă cultivarea dragostei pentru natură și animale. Dincolo de aspectul educativ, parcurile și grădinile zoologice reprezintă, în primul rând, șansa de a salva anumite specii aflate pe cale de dispariție.

Marcată anual, ziua de 9 august este dovada interesului pe care comunitatea internațională îl acordă conservării biodiversității. Vizitarea unei grădini zoologice este o experiență educațională și un mod interesant de a-ți petrece timpul liber.

Începuturile Grădinii Zoologice din Târgoviște datează încă din epoca medievală, când domnitorul Petru Cercel muta, în anul 1583, capitala țării, de la București la Târgoviște, la Curtea Domnească. Petru Cercel a adus specialiști italieni pentru a crea, în zona din imediata apropiere a Palatului Domnesc (în actualul Parc Chindia), frumoase grădini italiene și, de asemenea, “a pus să se facă cuști nespus de mari și frumoase, în care să adăpostească sălbăticiuni” (Franco Sivori – Călători străini despre Țările Române). Se poate spune că la Târgoviște a fost creată prima Grădină Zoologică din România, încă din epoca medievală. Cu timpul, această grădină a dispărut.

În anul 1957 a fost înființat un colț zoologic în parcul central al orașului. Începând din anii 1970-1972, Grădina Zoologică s-a mutat în Parcul Chindia, în apropierea Complexului Muzeal Curtea Domnească. Fiind unul din ansamblurile cu care orașul s-a mândrit întotdeauna, Grădina Zoologică a beneficiat mereu de sprijinul municipalității. Se întinde pe o suprafață de 4 ha și deține în jur de 166 de specii de păsări și animale, dintre care unele unicat în România.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!