Interviu cu Vlăduț Parghel, coordonatorul proiectului fotbalistic de copii și juniori ACS Golden Dribling Pucioasa. „Ne propunem să formăm o comunitate puternică formată din copii, părinți și antrenori”

Publicitate

ACS Golden Dribling Pucioasa este un proiect fotbalistic ce se vrea a fi o oportunitate pentru copiii din Dâmbovița, dar în special pentru cei din zona de nord a județului. Sub coordonarea lui Vlăduț Parghel, fost fotbalist la Chindia Târgoviște, asociația țintește în perioada următoare să formeze cât mai mulți fotbaliști care să evolueze la nivel național. Ca manager, dar și ca antrenor, Vlăduț își dorește să pună în practică tot ce a învățat în ultimii 20 de ani în cadrul echipelor la care a activat, dar și la seminariile la care a participat.

Vlăduț Parghel a preluat ACS Golden Dribling Pucioasa de la Romică Ciobanu, cel care a fondat proiectul în anul 2015. Cum a avut încredere totală în capacitățile de coordonator ale urmașului său, acesta i-a predat proiectul lui Vlăduț și speră ca acesta să-l ducă la un nivel mai înalt.

Ca fotbalist, Vlăduț a evoluat la Chindia Târgoviște (Liga 2), Flacăra Moreni, ASFC Pucioasa și Sporting Roșiori (toate Liga 3). În prezent, acesta activează la nivelul Ligii a 4-a, la Străjerii Răzvad.

Am stat de vorbă cu Vlăduț Parghel, coordonatorul ACS Golden Dribling Pucioasa despre obiectivele asociației pe care și le-a fixat pentru următorii ani.

 Ce te recomandă ca manager și antrenor la ACS Golden Dribling Pucioasa?

Am început să antrenez copii și juniorii la Golden Dribling Pucioasa sub îndrumarea domnului Romică Ciobanu. Pe această cale vreau să-i mulțumesc pentru sprijinul și încrederea acordate. Clubul nostru are ca prioritate promovarea copiilor din Dâmbovița, dar în special Pucioasa și partea de nord a județului nostru. Experiența dobândită în 20 de ani de activitate mă ajută să gestionez relația copil-antrenor-părinte.

Cum este să lucrezi cu cei mici?

Să lucrez cu copiii și să fiu aproape de minge sunt cele mai importante lucruri pentru mine. Pot spune că nu este un job atunci când trebuie să merg la antrenamente după-amiaza. Oricare ar fi starea mea de spirit în care mă aflu, bună, rea, fără chef, când intru în vestiar și văd copiii uit total de orice și mă concentraz doar pe munca cu ei. Când văd 20-24 de copii zâmbind mă face fiu un alt om.

Ce obiective și-a propus ACS Golden Dribling Pucioasa?

La Golden Dribling se urmărește să se consolideze dragostea pentru sport în rândul copiilor, să le dezvolte dezvolte abilități tehnice și tactice puternice, să ofere un mediu de învățare sigur și pozitiv, astfel încât jucătorii noștri să poată atinge potențialul maxim. Ne concentrăm pe predarea și însușirea corectă a elementelor pentru ca ei să plece la drum cu o bază solidă. Ne propunem să formăm o comunitate puternică formată din copii, părinți și antrenori care împărtășesc o dragoste comună pentru fotbal. De asemenea, ne dorim să formăm jucători pentru cluburi ce activează la nivel național.

Ce perspective crezi că are fotbalul juvenil din județul Dâmbovița?

Să fiu sincer, de 2 ani se văd îmbunătățiri semnificative în acest segment, de la organizarea competițiilor și până la respectarea lor. Mă bucură faptul că domnul Ciprian Prisăcaru (nr. președinte AJF Dâmbovița), reușește să ducă fotbalul județean la un nivel superior în comparație cu alte județe. Pe această cale doresc să-l felicit pentru tot ce face la AJF Dâmbovița!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!