Interviu | Cristi Bălaşa, încrezător că va face din FC Aninoasa o echipă puternică. „Obiectivul va fi promovarea în Liga a 2-a”

Publicitate

Ionuț Parghel
FC Aninoasa va relua, vineri, meciurile din Liga a 3-a. Divizionara C din apropierea Târgoviștei va întâlni în prima etapă a returului pe Concordia Chiajna II, într-un joc ce va avea loc pe terenul ilfovenilor.

Cu două zile înainte de primul meci oficial din acest an, antrenorul Cristian Bălașa, a vorbit pentru dbonline.ro despre cum se prezintă Aninoasa la startul returului, cum vede duelul cu “satelitul” Concordiei, și care sunt planurile de viitor ale echipei.
Rep: Cristi, e pregătită FC Aninoasa pentru returul campionatului?
Echipa e pregătită cam 70%. Dacă făceam cantonament centralizat atunci echipa era pregătită în totalitate. De asemenea, în iarnă am mai întâmpinat și probleme cu terenurile de antrenament din cauza vremii nefavorabile.
Rep: Ești mulțumit de cum s-a prezentat echipa în testele de verificare?
În amicale am arătat bine, mai ales în meciurile jucate împotriva echipelor din Divizia B. Încă nu suntem puși la punct tactic în totalitate. Vremea rea și starea precară a terenurilor nu ne-au lăsat să ne antrenăm la capacitate maximă. Tot acești factori ne-au împins să anulăm câteva meciuri amicale.
Rep: Achizițiile făcute în iarnă te mulțumesc?
Acest lucru voi vedea pe parcursul returului! Deocamdată nu mă pot pronunța. Sper ca jucătorii cu experiență să fie cei care vor impune ritmul, și de asemenea să fie constanți în joc.

“Vreau mentalitate de invingător de la fiecare jucător”

Rep: Se poate spune că Aninoasa e mai puternică decât în turul campionatului?
Consider că suntem mai echilibrați decât în tur.
Rep: Aninoasa începe vineri returul campionatului. Cum vezi jocul cu Concordia Chiajna II?
Pentru noi acest retur va reprezenta mai mult un test, așa cum va fi pentru fiecare jucător. Nu va exista presiunea rezultatelor, ci doar va exista presiunea pusă de mine, deoarece am așteptări mari. Din partea fiecăruia vreau să văd determinare și disciplină. Spun aceste lucruri pentru că fiecare joc îl vom juca doar la victorie, indiferent de adversar. Vreau mentalitate de învingător de la fiecare jucător!
Rep: Poate Aninoasa termina campionatul în prima jumătate a clasamentului?
Eu așa îmi doresc. Cum am spus și mai înainte, meciurile din retur vor fi doar selecții pentru fiecare component al lotului. Pentru toți cei care facem parte din această echipă dacă am termina sezonul în primele șase locuri ar fi ca și cum am promova. Spun aceste lucruri pentru că atât jucătorii cât și eu am ales să facem performanță cu bani foarte puțini. Vrem să arătăm că atunci când își dorești poți face performanță și pe burta goală! Dar, atât ce înseamnă Liga a 3-a.

“La jumătatea lunii aprilie se vor cunoaște în proporție de 80% toți sponsorii și planul de promovare”

Rep: Crezi că din vară se va îmbunătăți situația financiară a echipei?
Deja, la Aninoasa se pun bazele unui plan de a atrage sponsori pentru că din vară obiectivul echipei va fi promovarea în Liga a 2-a. Poate acum mulți râd de ce spun, dar ce spun nu sunt vorbe goale și mă bazez pe promisiunile unor oameni de calitate extraordinară, atâta umană cât și financiară. Deja am atras un partener: REDIS Nutriție a venit pe parte de medicamentație și vitaminizare. La jumătatea lunii aprilie se vor cunoaște în proporție e 80% toți sponsorii și planul de promovare.
Rep: Cine crezi că va promova din seria C3?
Cu siguranță Petrolul Ploiești. Nu cred că prahovenii mai pot pierde promovare.
Rep: Știind bine resursele financiare limitate ale echipei, cum este să fi antrenor la Aninoasa?
Îmi place ceea ce fac la Aninoasa. Mă bucur și de faptul că lângă mine este președintele clubului Cristian Mitrea. El a făcut tot posibilul (chiar cu susținere proprie) să-mi asigure condiții decente pentru a lucra cu jucătorii. Partea financiară m-a interesat mai puțin. A fost o perioadă când am muncit gratis. Știu că atât timp cât am susținerea președintelui și a domnului primar am liniștea necesară pentru a demonstra că sunt un antrenor bun și de viitor. Veți vedea din vară o altă față a ceea ce înseamnă Aninoasa, dar și capacitatea mea de antrenor!

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!