INTERVIU | Andrei Voican, o speranţă a tenisului dâmboviţean! “Mi-am dorit foarte mult să ies campion”

Publicitate

Tenismenul dâmbovițean Andrei Voican a este noul campion al României la Naționalele de iarnă Under 14. Sportivul antrenat de Pompiliu Nedelcu și-a asigurat primul loc la acest concurs după ce a obținut victorii pe linie și nu a pierdut nici un set pe întreaga durată a acestuia.

În urma trofeului cucerit, tenismenul de la CS Târgoviște a devenit primul campion național din Dâmbovița din acest an. Într-un interviu acordat pentru dbonline.ro, Voican a transmis că și-a dorit de la bun început să fie cel mai bun.

Rep: Andrei, felicitări pentru titlul de campion al României!  A fost greu să intri în posesia acestuia?

– A fost foarte greu. Am jucat sub presiune fiecare meci din cauza dorinței mele de a-mi păstra supremația la acest nivel, după ce în toamnă am terminat tot pe primul loc Selecția Națională.

Rep: Să înțeleg că ți-ai dorit foarte mult acest titlu?

– Mi-am dorit foarte mult să ies campion. Pe de altă parte, acesta a fost și unul dintre obiectivele de îndeplinit din acest an.

Rep: Cât timp te-ai pregătit pentru acest Campionat Național?

– Muncesc continuu. Fac eforturi considerabile pentru a crește în joc. Pentru aceste Naționale chiar nu aș putea să spun că m-am pregătit atât de special, dar m-am antrenat cât a trebuit.

Rep: Știu că meciul din finală a fost destul de strâns. Care au fost atuurile tale în disputa cu Mihai Lungu?

– Într-adevăr adversarul din finală a fost cel mai dificil. El a sursprins toți adversarii din partea superioară a tabloului. Atuurile mele au fost serviciu bun, lovitura de forehand și dorința de a câștiga.

Rep: Din partea antrenorului Pompiliu Nedelcu ai primit vreo motivație specială pentru jocul din finală?

– Antrenorul și toată echipa mea m-au susținut și încurajat pe toată durata partidei și a turneului. Antrenorul meu a fost alături de mine neîncetat din prima zi a concursului.

Rep: Ce obiective ți-ai mai propus pentru acest an?

– În această săptămână voi merge la turneul Les Petits AS Mondial Lacoste, unde  mi-am propus să dau totul pe teren pentru a scoate un rezultat cât mai bun. Alte obiective mai sunt câștigarea Selecției Naționale de primăvară și cucerirea titlului de campion din vară.

Rep: Știu că ești elev al Școlii “Ioan Alexandru Brătescu Voinești” din Târgoviște. Să înțeleg că colegii tăi te văd ca pe o vedetă?

– Nu prea știu ce să raspund la această întrebare. Eu mă consider un copil normal ca toți ceilalți. Dar, nu știu sigur ce gândesc ei cu adevărat despre mine.

Rep: Care e tenismenul tău favorit?

– Nu pot să spun că am neapărat unul favorit. Îmi plac Roger Federer, Stanislas Wawrinka, Denis Shapolavov, Andrey Rublev, Dominic Thiem, dar și alții.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!