Intervenție de peste 10 ore a pompierilor dâmbovițeni pentru lichidarea unui incendiu puternic care izbucnit la groapa de gunoi din satul Bălteni

Publicitate

Joi după-amiază și vineri până la orele amiezii a fost alertă în satul Bălteni, comuna Conțești! Un incendiu puternic a izbucnit la groapa de gunoi din localitate. Și nu este pentru prima dată când aici izbucnesc flăcări violente!

Pentru stingerea flăcărilor, pompierii dâmbovițeni s-au luptat peste 10 ore cu flăcările. Potrivit ISU Dâmbovița, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 4000 de metri pătrați de vegetație uscată. Flăcările au ars circa o tonă și jumătate de gunoi menajer.

Pentru lichidarea puternicului incendiu au acționat pompierii Gărzii de Intervenție Răcari, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Puternicul incendiu a fost lichidat de pompieri vineri, în jurul orei 13.30.

Despre acest incendiu a transmis un punct de vedere și senatorul Reper Dragoș Popescu: „De 12 ore se luptă pompierii cu incendiul de la groapa de gunoi din Bălteni. Da, aceeași groapă făcută din ordinul primarului lângă stația de apă și aceeași groapă unde sunt depozitate gunoaiele obținute din dezmembrări ilegale.

E vorba de groapa care costă 450.000 de lei să o curețe și pentru care primăria a alocat 50.000 de lei, dar nu îi are nici pe ăia. Noaptea minții! Am fost astăzi cu un grup de cetățeni să discutăm cu primarul, răspunsul lui e și mai halucinant…Îi pare rău că a făcut groapa acolo și că nu vine ajutor de la Prefectură, sau de la CJ pentru curățarea gropii.

Oare cum s-ar putea justifica cheltuirea banilor din taxe și impozite colectate la nivel județean pentru a repara indolența și incompetența autorităților din Bălteni?!

Oare de ce ISU nu a anunțat un incendiu a cărui lichidare a durat mai mult de 12 ore?”, a precizat senatorul Dragoș Popescu.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!