Interimar la Ministerul Finanțelor, premierul Florin Cîțu estimează o rectificare bugetară în august

Publicitate

Interimar pentru 45 de zile la Ministerul de Finanțe, după ce l-a revocat din funcție pe fostul ministru Nazare și de unde a plecat în funcția de prim ministru, Florin Cîţu a estimat că rectificarea bugetară s-ar putea realiza în luna august.

Întrebat dacă el va conduce ministerul la acel moment, Cîţu a răspuns că acest lucru depinde dacă rectificarea va fi realizată în termenul celor 45 de zile, timp în care va deţine interimatul.

Totodată, premierul a declarat că nu a fost stabilit numele viitorului ministru de Finanţe: ”Vom avea discuţii. Aici, eu am propus ministrul Finanţelor şi – am văzut şi discuţiile în ultima perioadă – eu am promis că fac o evaluare la şase luni de zile şi era normal să încep cu acel minister unde eu am făcut propunerea şi am susţinut-o. (…) Şi cred că nu există cineva care poate să îmi pună sub semnul întrebării capacitatea de a face o evaluare la Ministerul Finanţelor Publice”.

Voci din opoziție, cum este cazul deputatului PSD de Dâmbovița, Ionuț Vulpescu, au acuzat public că, de fapt, aceasta a fost chiar miza revocării ministrului de Finanțe: „Actul de «autoritate» al lui Cîțu, care i-a cerut ministrului Finanțelor Publice să demisioneze, și, pentru că a refuzat, l-a revocat (demis), are o singură semnificație: a reușit să ia România prizonieră conflictelor din sânul PNL. Lupta lui cu Orban, pentru șefia unui partid în derivă, care se află într-o gravă criză identitară, apelul la Brătieni stârnind cel mult glume acide, arată că și-a epuizat capacitatea de a câștiga altcumva competiția cu Ludovic Orban, și apelează la «nucleara» rectificării bugetare. Sprijinul organizațiilor din teritoriu depinde de banii pe care îi va aloca UAT-urilor, pentru cheltuielile curente și pentru diverse investiții. Până acum mai toate primăriile, indiferent de culoarea politică a primarilor, au trăit din amânarea plăților unor facturi și prin licențieri. Dar nu cu salariile economisite prin darea afară a unor angajați rezolvi problemele comunităților”, a scris parlamentarul, zilele trecute, pe contul de Facebook.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!