Interes tot mai mare pentru modernizarea Spitalului Orășenesc Găești! Autoritățile locale a alocat sume de bani importante pentru dotarea unității medicale

Primăria Găești arată un interes tot mai mare pentru modernizarea Spitalului Orășenesc din localitate.  Cum unitatea medicală din vestul județului tratează atât pacienți infectați cu COVID-19, cât și pacienți noncovid, autoritățile locale au decis să aloce sume importante pentru dotarea acesteia.

Primăria Găești a alocat în ultimele zile  suma de 215 000 de lei pentru diferite achiziții și lucrări pentru o funcționalitate cât mai bună a spitalului. De asemenea, potrivit primarului Gheorghe Grigore, în perioada următoare se începe amenajarea spațiilor pentru aparatură medicală, după unitatea medicală are aprobată un proiect în valoare de 7 milioane de euro.

“În ultimele 14 zile avem 41 de persoane infectate cu COVID-19, incidența raportată la populație este în procent de 2,73 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că suntem în scenariul galben, dar foarte aproape de cel roșu.

În spital sunt internate 40 de persoane, dintre care 6 cetățeni de ai noștri.

Pentru a menține spitalul funcțional atât COVID, cât și noncovid, am alocat din buget sume importante de bani:

-150 000 lei pentru centrală termică nouă;

-25 000 lei reparația celui de-al doilea lift;

-25 000 lei pentru generatoare de oxigen, vitale în această perioadă pentru 30 de persoane;

-15 000 lei uși din termopan.

În perioada următoare vom începe amenajarea spațiilor pentru aparatură medicală. Spitalul are aprobat un proiect în valoare de peste 7 milioane de euro.

Cele mai importante aparate medicale: CT, RMN, cameră hiperbarică de oxigen.

Fac apel încă odată la dumneavoastră să respectați regulile, să trecem cu bine peste această perioadă grea. Am toată stima pentru cadrele medicale și le voi fi mereu aproape”, a precizat Grigore Gheorghe, primarul Găeștiului, pe Facebook.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!