Întâlnirea secretarului de Stat Daniela Nicolescu cu reprezentanții salariaților COS Târgoviște

Publicitate

Comunicat de presă

Secretarul de Stat Daniela Nicolescu a discutat astăzi (nr. vineri) la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, cu liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, și cu reprezentanții salariaților COS Târgoviște, despre situația acestei companii.

Secretarul de stat a informat reprezentanții sindicali că s-au analizat toate variantele pentru deblocarea situației activelor funcționale ale COS Târgoviște, iar o decizie politică în acest sens va fi luată în cel mai scurt timp.

„Având în vedere salvarea locurilor de muncă și utilizarea pe scară largă a produselor obținute în cadrul COS Târgoviște, specialiștii din cadrul ministerului au identificat măsuri legislative, astfel încât statul român să poată prelua activul funcțional de la COS Târgoviște. Decizia finală cu privire la modul în care va fi rezolvata problema Combinatului de Oțeluri Speciale, va fi luată la nivel de coaliție, o discuție în acest sens urmând să aibă loc în cel mai scurt timp între Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, Ministrul Energiei, Virgil Popescu și Premierul Florin Cîțu.” , a spus secretarul de stat Daniela Nicolescu.

Ministerul Economiei ia în calcul și vânzarea prin licitație a activului către un investitor privat.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!