Instalațiile de semnalizare feroviară din stațiile Târgoviște și Nucet vor fi modernizate!

Publicitate

Instalațiile de semnalizare feroviară din stațiile de cale ferată din Târgoviște și Nucet vor fi modernizate în perioada următoare. Anunțul a fost făcut, marți, de Ionuț Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Comitetul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii a avizat favorabil documentația pentru modernizarea instalațiilor de semnalizare feroviară din cadrul celor două stații, o investiție finanțată din fonduri nerambursabile PNRR.

Valoarea totală a programului de modernizare a instalațiilor de semnalizare din stațiile Nucet și Târgoviște este de 75,13 milioane lei, fără TVA, iar durata de implementare va fi de 18 luni, pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor.

Aceste lucrări vor contribui nu doar la maximizarea siguranței feroviare, dar și la creșterea vitezei de circulație a trenurilor pe raza celor două stații, prin înlocuirea instalațiilor de semnalizare existente cu instalații de centralizare electronică.

Principalele beneficii ale programului de centralizare a instalațiilor de semnalizare feroviară și integrarea acestora în centre de management ale traficului sunt:

-creșterea gradului de siguranță feroviară;
-optimizarea capacității de exploatare a sectoarelor feroviare;
-reducerea cheltuielilor aferente întreținerii.
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!