Inspectorii sanitari din DSP-uri vor monitoriza și verifica ZILNIC paturile ATI COVID-19 și doar ei vor raporta în platforma electronică

Publicitate

Inspectorii sanitari din cadrul direcţiilor de sănătate publică județene și a municipiului București vor efectua zilnic acțiuni de monitorizare și verificare a paturilor ATI COVID-19 din unitățile sanitare care tratează pacienți COVID-19!

Măsura se va aplica în urma modificărilor aduse Ordinului ministrului Sănătății nr. 316/2021 privind raportarea de paturi ATI în platforma electronică a Ministerului Sănătății „Alerte MS”, aprobate joi de către Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății anunță că, potrivit noilor reglementări, personalul împuternicit de către ministrul Sănătăţii din cadrul direcţiilor de sănătate publică județene și a municipiului București va efectua zilnic acțiuni de monitorizare și verificare a paturilor ATI COVID-19 din unitățile sanitare care tratează pacienți COVID-19 și vor completa datele în macheta – Situația paturilor ATI COVID-19.

„Specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății au considerat necesar ca personalul împuternicit de ministrul Sănătăţii din cadrul direcţiilor de sănătate publică județene și a municipiului București să efectueze zilnic acțiuni de monitorizare și verificare a paturilor ATI COVID-19 din unitățile sanitare care tratează pacienți COVID-19 pentru a crește acuratețea datelor privind situația paturilor ATI alocate pacienților cu infecție COVID-19”, a declarat secretarul de stat Monica Althamer, citată în comunicatul de presă al MS.

Potrivit ultimei raportări, la nivel național, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.245. Dintre acestea, 1.284 sunt internate la ATI.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!