Infrastructura rutieră dâmbovițeană, într-o nouă eră. În ce stadiu sunt proiectele DX București-Târgoviște și DN 71 Bâldana-Târgoviște

Publicitate

Drumul Expres București-Târgoviște, în câțiva ani o realitate!

Zilele trecute vă informam că pentru acest proiect a fost elaborat studiul de prefezabilitate, iar pentru proiectul de modernizare a DN7 Bâldana-Titu a fost semnat contractul ce are ca obiect „Proiectare și execuție lărgire la 4 benzi DN7 Bâldana-Titu”.

„A început elaborarea studiului de prefezabilitate pentru Drumul Expres București-Târgoviște! Am organizat o întâlnire cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la care am invitat primarii localităților care ar putea fi tranzitate de DX București-Târgoviște. Au fost identificate 4 posibile trasee, fiecare cu lungimea de aproximativ 60 de km. Varianta optimă va avea ca punct de plecare viitoarea Autostradă A0, se va intersecta cu DX Găești-Ploiești, punctul final fiind Inelul 2 de Centură al municipiului Târgoviște.

Caracteristicile tehnice luate în calcul vor fi: 4 benzi de circulație, câte 2 pe sens; aproximativ 50 de poduri/pasaje/viaducte; 2 sau 3 spații de servicii; 1 sau 2 centre de întreținere. Încă din 2020, am cerut construirea acestei rute rapide, independente de celelalte drumuri ce leagă municipiul Târgoviște și județul Dâmbovița de București”, a precizat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Vă reamintim că marți, la sediul Ministerului Transporturilor, împreună cu ministrul Sorin Grindeanu, și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu, președintele CJD a participat la semnarea contractului cu obiectul „Proiectare și execuție lărgire la 4 benzi DN7 Bâldana-Titu”.

Valoarea contractului este de aproximativ 290.000.000 de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile. Până în 2024, drumul va fi lărgit la 4 benzi pe o lungime de 21,4 km. Asocierea care a avut cea mai bună ofertă are la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 20 de luni pentru execuție. Garanția drumului va fi de 10 de ani.

Procedura pentru modernizarea Târgoviște-Sinaia se va relua. Din păcate, garanția de participare, depusă de singurul ofertant, nu a fost admisă, iar potrivit șefului administrației județene, se lucrează intens pentru relansarea licitației. Procedura privitoare la proiectul tehnic și execuția lucrărilor pentru modernizarea DN 71 Bâldana-Târgoviște, proiect care prevede lărgirea la 4 benzi pe o lungime de 44,13 km, este în grafic.

Merită amintit că în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny, Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare 7 obiective de modernizare și reabilitare de drumuri. Lungimea totală a acestora este de aproximativ 47 km, valoarea investițiilor ridicându-se la 300.000.000 de lei.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!