Incredibil! Doi puşti din Dâmboviţa au furat trei maşini

Publicitate

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Vulcana Pandele au identificat principalii bănuiți de sustragerea unui autovehicul, respectiv doi tineri de 14 ani, ambii din localitate. Duminică noaptea, aceştia ar fi sustras un autoturism de pe raza localității Toculești, profitând de faptul că erau cheile în contact.

Vehiculul a fost găsit abandonat pe un câmp, fiind restituit părții vătămate. De asemenea, în urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că în perioada 05 – 08 ianuarie, cei doi ar mai fi comis alte două furturi din autoturisme. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, furt în scop de folosință și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Pentru a preveni furturile de şi din auto, poliţiştii le recomandă cetăţenilor:

La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact şi asiguraţi-l, chiar dacă veţi lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autotursim cu cheile în contact durează câteva secunde.

Închideţi complet toate geamurile! Un singur geam lăsat întredeschis poate să anuleze toate măsurile de precauţie luate!

Montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să îl activaţi la părăsirea autoturismului!

Se recomandă ca autovehiculele să fie parcate în locuri bine iluminate, în zone unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari, nu în locuri dosnice sau izolate din punct de vedere al traficului.

Schimbaţi imediat sistemele de siguranţă ale autoturismului dacă aţi pierdut sau v-au fost sustrase cheile.

Dacă aparatura electronică cu care este dotat autoturismul dumneavoastră este prevăzută cu faţă detaşabilă, este indicat ca aceasta să fie luată pe timpul nopţii.

Nu vă lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii diferite bunuri de valoare ( dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, laptop-uri).

În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de blocare al uşilor.

Este recomandat ca pe roţile autovehiculului să fie fixate dispozitive antifurt.

Asiguraţi-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiţi maşina, chiar dacă aveţi impresia că telecomanda a activat închiderea.

Pentru eventuale reparaţii, nu vă adresaţi atelierelor neautorizate sau mecanicilor ocazionali. Riscaţi să rămâneţi fără componente care funcţionau sau să vi se facă copii de pe chei.

În cazul în care sunteţi victime sau martorii unr astfel de infracţiuni, sesizaţi poliția prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!