Inconștiență la extrem! Incendiile de vegetație uscată par de neoprit în Dâmbovița. Peste 75 de hectare de teren arse într-o singură zi

Publicitate

Fenomenul incendiilor de vegetație uscată în județul Dâmbovița, pare unul fără precedent și de neoprit în ciuda avertismentelor ISU Dâmbovița și a mediatizării focurilor făcute la întâmplare sau lăsate nesupravegheate. Nici amenzile nu par să-i descurajeze pe cei care provoacă astfel de incendii.

Duminică, 27 martie, în Dâmbovița s-au produs 15 incendii de acest fel, care au pârjolit peste 75 de hectare de teren, arbori și într-un dintre cazuri s-a extins și la o clădire, mai exact o magazie din lemn, pe raza comunei Doicești.

“14 de vegetație uscată s-au manifestat duminică, 27 martie, până la ora 20.30, în 12 unități administrativ-teritoriale: Moreni, Pucioasa, Finta, Conțești, Doicești, Bărbulețu, Corbii Mari, Aninoasa, Crângurile (2), Răcari (2), Văleni Dâmbovița și I.L. Caragiale.

79 de pompieri au stins peste 75 de hectare de teren pe care s-au manifestat flăcările și au utilizat 18 autospeciale de intervenție”, se arată într-un comunicat ISU Dâmbovița.

O intervenție de amploare a avut loc în localitatea Doicești unde au fost afectate de flăcări peste 35 de hectare de teren. Pentru stingerea focului au acționat 20 de pompieri, 4 membri SVSU Doicești și 2 membri Romsilva, pe 4 laturi ale zonei incendiate pentru a opri focul să intre în pădurea de pin din apropiere.

Acțiunea forțelor de intervenție a fost una foarte dificilă din cauza terenului greu accesibil și a vântului care și-a schimbat direcția în mai multe rânduri, acesta a întreținut flăcările care puneau în pericol forțele de intervenție.

Totodată, sâmbătă, pe raza județului nostru, pompierii au intervenit pentru stingerea a 28 de incendii de vegetație.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!