Inconștiență dusă la extrem pe șoselele din Dâmbovița! S-au dat amenzi la greu șoferilor care au încălcat regulile de circulație

Publicitate

Inconștiență dusă la extrem de doi bărbați din Dâmbovița în acest week-end. Unul dintre ei a fost depistat conducând deși avea suspendată exercitarea dreptului de a șofa, iar celălalt a fost descoperit că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Astfel, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat un bărbat de 35 de ani, din Târgoviște, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe strada Calea Domnească, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

În cazul acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

De asemenea, sâmbătă  după-amiază, în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Politie Rurală Titu au depistat, pe drumul județean 711 D, în localitatea Lungulețu, o persoană care ar fi condus un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Și aici,  polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Totodată, în noaptea de 28 spre 29 ianuarie, în intervalul orar 18:00-02:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște, în colaborare cu efective de la secțiile de poliție rurală din subordine, au organizat o razie pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, descurajarea faptelor antisociale și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice.

Au fost organizate 19 filtre, fiind controlate 147 de autovehicule și legitimate 240 de persoane.

Pentru abaterile de la normele legale, polițiștii au aplicat 194 de sancțiuni contravenționale, au reținut 2 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, cele mai multe, 143, au fost pentru încălcarea regulilor de circulaţie stabilite prin O.U.G. 195/2002, iar alte 51 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!