Incertitudinea continuă la COS Târgoviște! Șomajul tehnic, prelungit din nou

Publicitate

Disperarea și incertitudinea continuă pentru aproape o mie de salariați ai Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște!

De aproape un an oamenii sunt în șomaj tehnic, iar raza de speranță ce apăruse pe finalul anului trecut este din ce în ce mai palidă, atâta timp cât, după alegerile parlamentare, procedurile de preluare a activelor funcționale de către stat și salvarea a ceea ce se mai poate salva din fosta mare unitate metalurgică parcă stagnează.

Cu speranță că lucrurile vor intra pe un făgaș normal, sindicaliștii anunță că măsura șomajului tehnic, cu plata a 75% din salariul de bază, se prelungește din nou, până la data de 19 februarie 2021 inclusiv.

Liderul sindical Nicolae Dragodănescu a anunțat: ”Continuă procedura de preluare a activelor funcționale ale COS Târgoviște de către statul român”, asta după ce, în urma unui protest organizat la București, tot sindicalistul târgoviștean a declarat că noul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a cerut o nouă evaluare a activelor și își exprima speranța ca acest lucru să fie făcut cât mai repede.

Vă reamintim că unitatea metalurgică este în insolvență, iar preluarea de către o firmă poloneză de anul trecut a eșuat, se pare din cauza pandemiei de COVID-19.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!