A început recensământul populației și al locuințelor. Întâlnire între conducerea CJ Dâmbovița și primarii dâmbovițeni pe această temă

14

Astăzi, întâlnire deosebit de importantă între conducerea Consiliului Județean Dâmbovița și primarii dâmbovițeni și secretarii unităților administrativ teritoriale!

De la începutul acestei luni, în Dâmbovița, de altfel ca la nivelul întregii țări, a debutat Recensământul Populației și Locuințelor. Rezultatele acestui recensământ vor avea un puternic impact asupra județului și asupra tuturor localităților dâmbovițene, astfel că fiecare cetățean al acestui județ trebuie să înțeleagă cât de important este să participe la această cercetare statistică.

”În primul rând, numărul cetățenilor declarați într-o localitate afectează în mod direct sursele de finanțare ale comunității respective.

Dacă la finalizarea recensământului, într-o comună dâmbovițeană au fost recenzați 4.000 de locuitori, dar, în realitate, numărul cetățenilor este de 5.000, atribuirea de sume de la bugetul de stat se va face în funcție de statistica oficială. Astfel, localitatea va primi mai puțin bani la buget, în condițiile în care nevoile sunt mult mai mari.

Acuratețea datelor influențează atât atragerea de fonduri europene (spre exemplu, multe din ghidurile P.O.C.U depind de numărul de locuitori), dar pot constitui și un reper pentru eventuali investitori.

Este nevoie de un efort comun astfel încât datele culese să reflecte realitatea.  Sunt convins că acest lucru va fi înțeles de administrațiile publice locale, dar și de toți dâmbovițenii.”, a explicat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Recensământul populației și locuințelor se desfășoară în trei etape:

1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative şi popularea bazei de date RPL2021;

14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare;

16 mai – 17 iulie 2022: Colectare a datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor).

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!