A început războiul în Ucraina! Explozii puternice în mai multe orașe din țara vecină. Putin atacă cu tancuri, avioane și nave militare

Publicitate

A început războiul în Ucraina! Președintele Rusiei Vladimir Putin a anunțat, joi de dimineață, o operațiune militară specială în Donbas. La scurt timp după anunțul său, mai multe explozii s-au auzit în orașele ucrainene Kiev, Harkov, Odesa, dar și în estul țării vecine cu România, precum Dnipro sau Mariupol. Operațiunea militară a Rusiei este una extrem de complexă, cu atacuri de artilerie, aeriene și pe mare.

Imagini postate pe Twitter și alte medii sociale surprind momentele când deasupra acoperișurilor zboară rachete de croazieră, care zboară spre ținte pe teritoriul Ucrainei.

Atacurile vizează bazele mai multe baze militare.

Scopul Rusiei, a spus liderul de la Kremlin, nu este cel de ocupare a Ucrainei, ci de “demilitarizare și denazificare. SUA și Ucraina anunțaseră cu câteva ore că atacul Rusiei este iminent.

În același timp, Volodimir Zelenki, președintele Ucrainei, a anunțat introducerea legii marțiale toate teritoriile țării, după ce șeful rus a declarat în zori începerea unei puternice operațiuni militare, potrivit Agenției Reuters.

Totodată, autoritățile din Ucraina au cerut evacuarea regiunii Luhansk. Regiunea este împărțită și controlată de separatiști și una controlată de ucrainieni, dar separatiștii revendică întreaga provincie. Posesorii de autoturisme trebuie să plece imediat spre zona râului Nipru. Pentru restul va fi organizată o evacuare cu trenuri.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!