A început faza 1 de vaccinare anti-COVID în județul Dâmbovița

Publicitate

Astăzi, 4 ianuarie, a început în județul Dâmbovița faza 1 de vaccinare anti-COVID. Potrivit unui comunicat emis de DSP Dâmbovița, vaccinarea personalului medical a debutat în toate cele 5 centre organizate la nivelul spitalelor. “Conform necesarului transmis de aceste centre, pentru primele 3 zile de vaccinare au fost solicitate și primite un număr de 620 de doze de vaccin necesare imunizării grupei populaționale cuprinse în prima etapă a Strategiei de vaccinare, respectiv personalul care activează în domeniul sănătății și în cel social din sectorul public și privat.

Transportul vaccinului de la Centrul regional de stocare s-a efectuat în condiții de maximă siguranță și cu respectarea lanțului frig menționat de către producător.

Partiționarea vaccinului s-a realizat la sediul DSP Dâmbovița și a fost urmată de distribuirea către centrele de vaccinare, care vor fi funcționale 12 ore pe zi în toate cele 7 zile ale săptămânii”, se arată într-o informare DSP Dâmbovița.

Militarii de la Garnizoana Târgoviște și polițiștii de la IPJ Dâmbovița au ajutat la transportul primelor doze de vaccin

Un comunicat cu privire la sosirea primelor vaccinuri împotriva coronavirusului în Dâmbovița a emis și Prefectura Dâmbovița. Acesta a fost transportat în județul nostru cu sprijinul militarilor din Garnizoana Târgoviște și al polițiștilor dâmbovițeni.

“Au sosit în județul Dâmbovița primele vaccinuri împotriva COVID-19 fiind transportate în condiții de siguranță cu sprijinul militarilor din Garnizoana Târgoviște, însoțiți de către polițiștii din cadrul IPJ Dâmbovița.

Au fost primite 620 doze de vaccinuri împotriva COVID-19, acestea fiind distribuite la toate cele 5 centre din județ. Precizăm că vaccinurile sunt utilizate categoriei din etapa I, respectiv personalului din domeniul sănătății și social, în conformitate cu prevederile HG nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România.

Trebuie menționat că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de de informare cu privire șa vaccinarea împotriva COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro. “, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Dâmbovița.

Peste 140 de cadre medicale dâmbovițene s-au vaccinat

În prima zi de vaccinare, conform Registrului Electronic Național al Vaccinărilor în Dâmbovița au fost vaccinate împotriva SARS-CoV-2 peste 140 de cadre medicale

Conform Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, în etapa I vor fi vaccinați lucrătorii din domeniul sănătății și social – sistem public și privat, astfel:
– personalul din spitale și unități ambulatorii (personalul medico-sanitar, personalul auxiliar, personal administrativ, securitate și pază și alte categorii);
– personalul din sistemul de medicina de urgență: ambulanță, SMURD, IGSU, IJSU, camere de garda, CPU, UPU;
– personalul din medicina primară – din rețeaua de medicină de familie, medicina școlară și asistență medicală comunitară;
– personalul din laboratoare, farmacii și alți lucrători din domeniul sănătății;
– personalul din serviciile stomatologice;
– medici rezidenți, elevi și studenți cu profil medical;
– paramedici și alți voluntari care își desfășoară activitatea în unități sanitare;
– personalul de îngrijire care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale și medico-sociale;
– personalul care acordă îngrijiri medicale și sociale la domiciliu;
– personalul din serviciile de sănătate publică (Institutul Național de Sănătate Publică, Direcțiile de Sănătate Publică);
– personalul din unitățile sanitare ale ministerelor cu rețea sanitară proprie;
– personalul din centrele de dializă și transfuzii;
– personalul implicat în derularea campaniilor de vaccinare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!