A început dotarea școlilor din Târgoviște cu echipamente IT, mobilier și materiale didactice! Proiectul are o valoare de peste 35 milioane lei, fonduri europene nerambursabile

Publicitate

Educația târgovișteană, la un nou moment important, după ce, practic, a intrat deja în linie dreaptă cel mai mare proiect care a vizat vreodată dotarea școlilor târgoviștene.

Proiectul este finanțat din bani europeni, deci fără a cheltui vreun leu din bugetul local, și nu face parte din Programul Operațional Regional, este accesat separat de cele aproape 300 milioane lei accesate de municipiul Târgoviște prin acest program.

Suma de 35.980.238,48 lei, bani nerambursabili, se va materializa în dotarea și echiparea celor 31 de unități de învățământ din municipiul Târgoviște.

Au fost deja făcute primele livrări în cadrul proiectului, iar astăzi primarul municipiului, Cristian Stan, a organizat o conferință de presă: „Noi vești bune pentru infrastructura educațională din municipiul Târgoviște! Au sosit primele echipamente didactice din cadrul celui mai mare proiect de până acum, accesat de municipalitate, care a vizat dotarea unităților de învățământ din Târgoviște.

Proiectul are o valoare de peste 35 milioane lei, fonduri europene nerambursabile, sumă cu care vor fi dotate cu mobilier și echipamente digitale aproximativ 500 de săli de clasă, laboratoare de informatică, de științe, ateliere practice, din mai multe școli, licee și colegii din municipiul reședință de județ”, a precizat Cristian Stan.

O parte din materialele și echipamentele sosite au fost depozitate în sala de sport a Liceului Tehnologic „Spiru Haret” din Târgoviște de unde vor fi distribuite unităților de învățământ din municipiu.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!