Începe vaccinarea cu a 3-a doză, chiar de săptămâna viitoare! Vezi care sunt categoriile cu prioritate

Publicitate

Vaccinarea cu a 3-a doză de vaccin ar putea începe chiar de săptămâna viitoare, în contextul creșterii numărului de persoane infectate cu Covid-19. Această doză va putea fi administrată doar dacă au trecut deja 6 luni de la ultima. De asemenea, categoriile care vor avea prioritate, potrivit Antena3.ro sunt: medicii, profesori, pacienții cu boli cronice și cei cu imunitatea scăzută.

”Din punctul meu de vedere, cea de-a treia doză de vaccin este necesară a fi introdusă ca și posibilitate pentru personalul medical, pentru persoanele vârstnice, pentru persoanele expuse din punct de vedere al comorbidităților, evident și pentru toți cei care vor dori, în mod voluntar, să își completeze schema de vaccinare. 

Dacă ne gândim că vaccinarea a început la sfârșitul lui decembrie, ianuarie, februarie, deja avem șase, șapte luni pentru o categorie importantă din populație care s-a vaccinat și atunci ce-a de-a treia doză de vaccin vine să întărească această imunitate”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, conform sursei citate.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!