Începe Evaluarea Națională. Peste 4.400 de elevi din Dâmbovița intră în febra examenelor

Publicitate

De marți, 14 iunie, emoții pentru absolvenții de clasa a VIII-a care intră în focurile Evaluării Naționale!

În Dâmbovița, 4403  absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține Evaluarea Națională în sesiunea iunie 2022.

Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII 2022) se va desfășura în perioada

14 – 30 iunie 2022.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, examenul începe marți, 14 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română, iar joi, 16 iunie, se va desfășura proba la Matematică.

După cele două probe, calendarul evaluării este următorul:

-23 iunie 2022 – afișarea rezultatelor (până la ora 14.00)

-23 iunie 2022 (16.00-19.00) și 24 iunie 2022 – (8.00-12.00) depunerea contestațiilor;

-24 – 29 iunie 2022 – soluționarea contestațiilor;

-30 iunie 2022 – afișarea rezultatelor finale.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Examenul se va desfășura în 113 centre de examen, accesul candidaților fiind permis în intervalul 8:00 – 8:30, iar probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne.

La probele scrise ale Evaluării Naționale 2022, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.

Totodată, Dâmbovița este județ desemnat pentru pilotarea evaluării digitalizate a lucrărilor scrise în desfășurarea acestui examen, lucrările elevilor fiind scanate la finalul probei și transmise online spre evaluare într-un alt județ.

Probele sunt monitorizate audio-video.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în examen.

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați o linie Telverde – 800801100, dar va fi activă și linia pusă la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița – 0800816245 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 13 – 30 iunie.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!