Începe anul școlar, tot în pandemie. Comisii mixte de verificare a unităților de învățământ dâmbovițene, coordonate de cei doi subprefecți

Publicitate

Ordin al Prefectului, emis ieri pentru verificarea stadiului în care se află unitățile de învățământ din Dâmbovița, în contextul debutului de an școlar pe 13 septembrie, tot în condiții de pandemie de COVID-19.

Astfel, au fost constituite două comisii pentru verificarea unităților de învățământ, coordonate de subprefectul Manea Marinela Daniela (pentru partea de nord a județului) și subprefectul Ana Maria Dragotă Zamfir (pentru partea de sud a județului), alături de reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, precum și ai Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița.

În perioada 26 august – 3 septembrie comisiile vor controla stadiul pregătirii unităților de învățământ preuniversitar pentru începerea anului școlar 2021-2022, cu privire la: respectarea normelor igienico-sanitare; autorizația sanitară de funcționare; executarea lucrărilor de reparații, reabilitare, consolidare, modernizare; asigurarea cu apă potabilă; starea igienico-sanitară a grupurilor sanitare; starea sălilor de clasă (igienizare, mobilier, paviment, iluminat, încălzire-centrală termică/lemne de foc); gestionarea reziduurilor menajere (rampă amenajată, mod de colectare și evacuare a acestora); asigurarea cu materiale de curățenie și de protecție sanitară.

Instituția Prefectului anunță că, la finalul acțiunii, va fi întocmit un raport de control cu privire la rezultatele verificărilor.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!